Biospectrum tehnologija -BST- temelji na spoznanju, da se človeška celica odziva na zunanji signal, ki je frekvenčno  enak lastni frekvenci zdrave človeške celice. Biofizikalni odziv – interfererenca- povzroči bioresonančni efekt v telesu in posledično  različne procese v telesu.  Le ti omogočajo telesu  procese uravnavanja in notranje harmonizacije.

Frekvence tega valovanja in frekvence, ki jih oddajajo celice našega telesa, so identične, enake in zato stopijo v bioresonanco in izzovejo proces samozdravljenja našega organizma.

Intenzivno aktivira biokemične procese v organizmu. S svojim globinskim elektromagnetnim delovanjem znanstveno potrjeno uravnava metabolizem vsake naše celice.

To pomeni, da našemu organizmu na najbolj naraven način omogoči ponovno vzpostavitev njegovega biološko zdravega ravnotežja. Istočasno ima biospectrum sposobnost aktiviranja akupunkturnih točk in tako spodbuja pretok energije po vseh meridianih.

Frekvenčno področje, ki ga zajema Biospectrum, sega od 0,5 µm do 104µm,  to je polje dela vidne svetlobe, kratke, srednje in dolge infrardeče področje in celo področje milimetrskih valov, ki je sicer nizke intenzitete, vendar zelo pomembno za celovito in globinsko delovanje Biospectrum tehnologije.

biospectrum-diagram-osnovni

 

biospectrum-harmonija

Iz fizike vemo, da se pri interferenci močno poveča amplituda valovanja in s tem energija valovanja. To v praksi opazimo pri uglaševanju strune na instrumentu, ki  zazveni. Podobno “zazvenijo”  tudi naše celice, ki posredno prejmejo tudi ustrezno kinetično energijo. Le ta se posledično prenaša še globlje v tkiva, veliko globlje kot pri terapevtskih aparatih na temelju IR svetlobe.

biospectrum-ir-biospectrum

Celostni Bioresonačni efekt omogoča BST tehnologiji večjo učinkovitost in prednost pred ostalimi podobnimi tehnologijami, ki ne zajamajo celotnega človeškega biospektra. Shema 1 nam prikazuje vpliv na naše telo pri uporabi BST tehnologije, shema 2, pa pri uporabi klasičnih terapevtskih aparatov. Glavna značilnost BST tehnologije je, da deluje globlje, toplotna obremenitev telesa pa je precej nižja kot pri običajnih terapevtskih napravah, zato je primerna tudi za bolj občutljive uporabnike.

 

Celovitejše mednarodne raziskave, klinične študije… so se začele že v 70 letih prejšnjega stoletja.