Biospectrum deluje na vse štiri človeške sisteme:

  1. Kardio vaskularni sistem – mnogo kitajskih raziskovalcev je ugotovilo, da naprava BSM v primerih koronarne arterioskleroze povzroči dilatacijo koronarnih arterij. Ugotovili so tudi, da ima naprava ugoden vpliv na paroksistično tahikardijo, ter na prekatno ekstrasistolo.

shema_zdravljenja_kri

 

2. Imunski sistem – najbolj zanimiv vidik naprave BSM je povečana občutljivost imunskega sistema napram      nje   same. Različne klinične raziskave ter študije, ki so bile izvedene na Kitajskem so pokazale, da se je po zdravljenju z napravo BSM bistveno povečalo število belih krvnih telesc, ter limfocitov, kot tudi sposobnost organizma, da povzroči imunski odziv.

shema_zdravljenja_imunski

 

3. Živčni sistem – delovanje naprave BSM na osrednji živčni sistem je dokumentirano, kajti naprava BSM lahko vpliva na elektroencefalogram (EEG), ko izboljša stanje predvsem pacientov, ki bolehajo za epilepsijo; nadalje učinkuje na prepustnost hematoencefalne zaščite. Klinične študije, ki so bile izvedene na Kitajskem so pokazale, da naprava BSM lahko vpliva na potek senilne demence (cerebralne atrofije), verjetno zaradi upočasnjene degeneracije živčnih celic možganske skorje, ter večjega dotoka kisika v celice. Pri miših se je ugotovilo bistveno povečanje cerebralne aktivnosti, kot na primer povečana sposobnosti spoznavanja in raziskovanja.

shema_zdravljenja_zivci

 

4. Žleze z notranjim izločanjem – endokrini sistem je tesno povezan z ureditvijo imunskega sistema in predstavlja pomemben sistem za ohranjanje fizioloških aktivnosti človeškega telesa. Eksperimentalne študije izvedene na Kitajskem so pokazale, da ima naprava BSM viden vpliv na osi hipotalamus-hipofiza-nadledvične žleze. Omogoča pospeševanje izločanja steroidnih hormonov skorje nadledvične žleze, kot tudi sintezo in izločanje insulina, ravno tako pa tudi uravnava delovanja žleze ščitnice; pri poskusnih kuncih z iatrogenim diabetesom se je ugotovilo, da ima naprava BSM zmožnost, da uravnava glikemijske ravni; pozitivno deluje na mladostniške akne, na menstrualne težave, na klimakterijski sindrom in na umske bolezni ter bistveno pozitivno vpliva na proces delovanja izločanja hormonov.

shema_zdravljenja_endokrini