Terapije za nego obraza

Koža je sestavljena iz različnih plasti, med drugimi so to epiderm in derma: prva ima funkcijo zaščite telesa, medtem ko druga služi kot opora epidermi in je odgovorna za tonus kože. Kompaktno sestavo derme naredijo kolagenska in elastična vlakna. Staranje kože nastane tedaj, ko vlakna začnejo izgubljati svojo prvotno obliko. Kombinirano delovanje notranjih in zunanjih faktorjev povzroča pojav gub.

Koža se stara zaradi pomanjkanja nege, in čiščenja, podhranjenosti, preveč UV žarkov, bolezni prebavil, kemičnih dejavnikov, nepravilnega krvnega obtoka, pomanjkanja vitaminov, depresij, škodljivega okolja (smog, toplota, mraz,…) ter zraka… Gube se običajno začnejo pojavljati po 20. letu starosti. Pri nekaterih se pojavijo že prej, predvsem zaradi depresij in hudih zdravstvenih težav. Na začetku se pojavijo majhne gube na čelu in okrog ust, ki se potem razširijo po celem obrazu. V posebnih primerih se poleg gub pojavi še kožna hiperpigmentacija.

 

Rezultati na področju zdravljenja kože:

  1. stimulira krvni obtok tako, da olajša obnavljanje tkiv organizma in hkrati poveča regeneracijsko sposobnost kože,
  2. na mestu, kjer izvajamo terapijo se izvede hkrati tudi efekt masaže, ki upočasnjuje staranje kože, ki ji koža z leti ne more ubežati,
  3. terapija na območju jeter stimulira razstrupljanje, kar upočasnjuje tvorbo temnih lis na koži,
  4. če se pri ženskah izvajajo redne terapije na spodnjem abdomnu, vključujoč točko 8, se izboljša krvni obtok na območju maternice in jajčnikov. Posledica je upočasnitev naravnega izločanja ženskih hormonov. To pa vzpodbuja normalen metabolizem temnih kožnih pigmentov, ki preprečujejo tvorbo kožnih lis in podaljša dobo plodnosti. Konstantna terapija pri ženskah v menopavzi koristi povečanju že znižanega izločanja hormonov,
  5. terapije v točki 24 stimulirajo peristaltiko želodca in črevesja in s tem izboljšuje prebavne procese. To pa pripomore k temu, da prispejo hranilne snovi hitreje v kožo. Istočasno se povečajo funkcije imunskega sistema. Zaradi tega se točko 24 pogosto označuje kot točko dolgega življenja,
  6. če izvajamo terapije na območju popka, je možno izboljšanje delovanja ledvic, pomaga z boljšo asimilacijo hrane, ki preprečuje zaprtje,
  7. kozmetične kreme za nego obraza se lažje vpijajo, če pri tem uporabljamo BioSpectrum medicine,
  8. Biospectrum Medicine vpliva tudi na izločanje strupov in nečistost iz kože in telesa.

 

Terapija:

Na prizadetem delu kože izvedite terapijo z napravo BioSpectrum Medicine, po možnosti z nanosom posebnih kozmetičnih krem. Z izboljšanjem krvnega obtoka v koži se olajša absorbcija mikromolekul, ki jih vsebuje krema.

Priporočena dieta Vitamin B2, B6, A, E (pivo, med, stročnice, ovsena moka, kvas…).

 

Akne, ekcemi, nevrodermatis

Biospectrum medicine je v veliko pomoč pri zdravljenju aken, saj lahko normalizira vse tiste energetske in presnovne parametre, ki so bili v primeru aken spremenjeni.

Še posebno težko je zdraviti akne pri mladostnikih, ki so ena izmed najbolj razširjenih kožnih bolezni med mladimi, čeprav se lahko pojavijo tudi po 30. letu starosti. V večini primerov akne izginejo z leti, vendar če jih ne pravilno zdravimo, pustijo na obrazu sledi. Gre za pogosto bolezen celičnega mešička (por), ki bolj ali manj intenzivno prizadene skoraj vsakega mladostnika.

V teh primerih lahko Biospectrum Medicine pomaga glede zunanjega videza le-teh in posledično tudi vpliva na psihosomatske motnje, ki zelo pogosto spremljajo ta problem.

Glavni vzroki za nastanek in razvoj to motnje so:

prekomerno izločanje: iz aknastih predelov je povečano izločanje loja, po čemer se določa intenzivnost bolezni,

odebelitev rožene plasti povrhnjice kože: nabiranje loja v mešičkih vodi k nastajanju ogrcev. Ta pojav ima hormonske in genetske vzroke,

nabiranje bakterij v mešičkih: povzroča nastajanje strupenih maščobnih kislin,

nenadni pojav vnetij: vnetja nastanejo zaradi prehoda biološko aktivnih snovi preko mešičkov v dermo.

 

Terapija:

Prizadet del zdravite z napravo od 1-2 krat dnevno po 30-40minut. Zdravite se tudi farmakološko (antibiotiki ali drugače), če je potrebno. Po končani terapiji, ko je telo ogreto, je priporočljiv nanos kozmetičnih proizvodov, saj bo takrat povrhnjica kože najbolje sprejela to aktivne substance, ki jih le-ti vsebujejo.

 

Nepresojna koža

Veliko ljudi srednjih let ima na obrazu pogosto neprosojno kožo in dehidrirano kožo, kljub temu, da niso nikakor bolni. Isto velja tudi za nekatere mlade ljudi, predvsem dekleta. Običajno pa se prvi znaki različnih bolezni, kot so kronično vnetje jeter (hepatistis), jetrna ciroza, bolezni srca, ledvic in pljuč pokažejo ravno na obrazu, ki postane siv in nepresojen. Drugi vzroki so lahko podhranjenost, pomanjkanje proteinov in vitaminov.

 

Terapija

Terapijo izvedite na točkah 24 in 28. Uporabite lahko tudi specifične hranljive kozmetične kreme. Priporoča se tudi diagnostični pregled prej omenjenih organov. To vam lahko izvedemo v našem Biospectrum centru.

Priporočena dieta:

Sadje, zelenjava, stročnice, Vitamin A in C.

 

 

Mastna in hrapava koža

Asfiksična koža (mastna koža voskastega videza pri kateri se v porah nabira loj). Taka koža je značilna za mladostnike in jo povzročajo spremembe v izločanju. Nastane zaradi prekomernega izločanja voskastega loja iz celičnega mešička in odebelitve rožene plasti povrhnjice kože. Taka koža je polna ogrcev. Nabiranje loja v mešičkih preprečuje normalno delovanje kože in jo naredi dovzetno za vnetja, odebeljeno in na zunaj suho. Problem take kože so pogosto akne,

Oljnata koža (mastna koža s tekočim lojem). Taka koža se na pogled sveti, je mastna na dotik, razširjene pore imajo značilnost pomarančne kože. Ko taka koža proizvaja preveč loja, ji pravimo oljnata. Povečanje izločanja loja in spremembe v kakovosti nastanejo zaradi endogenih, endokrinih, prebavnih in živčnih vzrokov. Te neestetske pojave na koži pogosto spremlja pretirano znojenje in prav združenje teh dveh tipov povečanega izločanja povzroča masten in znojen videz kože, ter razširjene pore. Žleze so prehranjene, bolj aktivne kot ponavadi in proizvajajo loj, ki je po sestavi drugačen od normalnega.

 

Poznamo suho kožo oz. zaradi pomanjkanja vode dehidrirano ali kožo s pomanjkljivim proizvajanjem maščobe. Lahko pa vsebuje koža tudi obe zgoraj navedeni značilnosti. Če je koža dehidrirana, je ponavadi občutljiva, tanka, neprožna in ob stisku nastane guba, kar je značilnost, da ji primanjkuje vlage. Pri koži, ki ne proizvaja zadostne količine maščobe, manjka t.i. lipidni plašč, ki ima funkcijo zaščite, zato je taka koža prav posebno občutljiva na zunanje vplive, še posebej na sončna sevanja. Zunanji videz kože je uvel, nežen in z lahkoto pordi.

Vzroki so v pomankanju neg in higieni kože, uporaba preveč kislih ali preveč bazičnih preparatov za kožo, pogosta uporaba mil, pretirana izpostavljenost soncu brez ustrezne zaščite. Vzroki so lahko tudi določene bolezni.

Terapija

Za terapijo uporabite točko 28 in hranljive kozmetične preparate, kar izboljša mikrocirkulacijo kože in vzpodbuja k absorbciji hranljivih snovi, ki jih vsebuje krema. Koža postopoma postane spet nežna in gladka.

Priporočena dieta

Vitamin A, jetra, mleko in mlečni izdelki, paradižnik. Izogibajte se začinjeni jedem in alkoholu.

 

Kožne lise, madeži na koži

Kožni madeži so lise, ki nastanejo, ko kožni pigment – v tem primeru melanin, prodre na površino kože. Izpostavljanje sončnim žarkom in hormonski dražljaji so tisti dejavniki, ki povzročajo take madeže. Po poletju so le-ti vidni na mestih, kjer je pigmentacija visoka, to je na obrazu in telesu pogosto tam, kjer so bile kdaj akne oz. lojnice. Dokazano je bilo, da se to pojavlja na tistih mestih, kjer so bile izvršene nepremišljene lepotne terapije. Pojavijo se vidna področja pretirane obarvanosti kože, še posebno po izpostavljanju sončnim žarkom. Največkrat je barva teh lis, ki nastanejo zaradi sonca ali tistih, ki jih povzročajo hormonske spremembe, svetlo kavne barve. Če se teh madežev ne zdravi, ponavadi le težko izginejo.

 

Kožne lise, od rjavkaste do črne barve, se lahko pojavijo na obrazu mladih deklet po puberteti ali pa pri ženskah srednjih let zaradi razvoja eritematoznih poškodb (rdečine kože), ki pod vplivom sonca rade potemnijo.

Nekatere lise so dedne, druge se pojavijo med nosečnostjo ali v prisotnosti endokrinih disfunkcij, kjer nenormalno izločanje spolnih hormonov spremeni metabolizem kožnih pigmentov. Tudi bolezni jeter lahko povzročijo pojav le teh in sicer so posledica podhranjenost ali pomanjkanja vitamina A in proteinov.

Terapija

Za terapijo uporabite točko 21 in hranljive kozmetične preparate. Terapija na točki 8 poveča izločanje ženskih hormonov.

Priporočena dieta

Vitamin A in C, korenček, paradižnik…

 

Celulit

Celulit je neestetski pojav “pomarančne kože“, ki nastane zaradi motenj v podkožju – to je po naravi maščobno tkivo, ki se nahaja pod dermo. Ta pojav nastane zaradi nezadostne mikrocirkulacije v maščobnem tkivu in posledično tudi spremembe v pomembnih presnovnih funkcijah. Posledica te neurejene presnove celic je hipertrofija, t.j. povečanje količine maščobnih celic, zadrževanje vode in medceličnih tekočin. Celulit napade v večini le ženske, zaradi njihovega posebnega hormonskega stanja.

Ta zelo nevšečen neestetski pojav nastane zaradi kopičenja maščobnih celic na spodnjih udih, predvsem na predelu bokov, zadnjici, stegnih, kolenih in mečih. Manj opazno se pojavlja tudi na zgornjem delu rok in na vratu (ponavadi po 50.letu starosti). Vzrokov za to pojav je veliko, med njimi je zelo bistvena genetska predispozicija in nepravilen način življenja. Poleg dednih in drugih vzrokov, so vzroki tudi v pretiranem uživanju sladkarij, alkohola, cigareti…

Terapija

Biospectrum Medicine je v veliko pomoč pri anticelulitnih terapijah saj pripomore k postopnemu vzpostavljanju mikrocirkulacije tudi v maščobnem tkivu. Vzpostavi se tudi pravilna energetska mikrocirkulacija, tako da venski in limfni obtok omogočata boljše izločanje strupov iz telesa.

Biospectrum Medicine se lahko uporablja kot dodatna terapija pri anticelulitni terapiji s pomočjo masaže ali pri drugih anticelulitnih postopkih, ker se poveča mikrocirkulacija telesa.

Prizadeto področje in točko 11 zdravimo z Biospectrum Medicine in sicer brez uporabo specifičnih krem enkrat dnevno 30-40 minut.